joi, 20 august 2009

Micul Paris 1938


Asa arata Bucurestiul inainte de al II lea razboi Mondial - chiar dragutz pare in poze

miercuri, 12 august 2009

Foisorul de Foc - istoria de langa noi

Cine stia ca acest muzeu poate fi vizitat Luni-Vineri, si ca la intrare esti intampinat de un pompier in uniforma de parada care se uita la vizitatori cu o mare surprindere - cred ca am fost singurul vizitator din ultimii 5 ani, dar nu asta conteaza, sunt bucuros ca am fost in el si am vazut Bucurestiul din cea mai inalta cladire candva.

Mic Istoric

Foişorul de Foc este o clădire de 42 metri înălţime din Bucureşti aflată între Obor, Calea Moşilor şi Nerva-Traian. În trecut servea drept turn de observaţie pentru apărarea împotriva incendiilor.

A fost construit în 1890, la doi ani după ce precedentul turn, Turnul Colţei, ridicat în 1715, a fost demolat. Planurile au fost realizate de George Mandrea, în acea perioadă arhitectul-şef al Bucureştiului.

Foişorul de Foc a fost gândit a avea şi rolul de turn de apă. După finalizarea construcţiei, însă, compania locală de apă - Uzina de Apă Grozăveşti -nu a avut pompe suficient de puternice pentru a îl umple cu apă.

Foişorul de Foc a fost folosit de către pompieri până în 1935, când şi-a pierdut rolul, întrucât în Bucureşti se ridicau tot mai multe clădiri înalte, iar introducerea telefoniei făcea inutilă existenţa unui turn de veghe. Din 1963, a fost transformat într-un Muzeu al Pompierilor.



vineri, 7 august 2009

Statia Spatiala Internationala


Asa arata statia spatiala internationala vazuta noaptea prin telescop dintr-un parc de pe la marginea Bucurestilui

miercuri, 5 august 2009

Veveritza pofticioasa


Anunt de angajare pe piata pufuletilor

marți, 4 august 2009

L & L & L

Stiu ca imi citesti aberatiile, iar aceasta de azi este despre tine. Da, despre tine e vorba, sfiosenia intruchipata care fuge la cea mai mica problema aparuta in viata cotidiana, iar cand vine seara si implicit se termina programul de munca esti moralitatea intruchipata si perfectiunea desavarsita care se vaita in stanga si dreapta ca esti neinteleasa si neapreciata.

Stiu ca aceste randuri imi vor avea un efect ciudat de intarziat si imi vor creste indirect tensiunea arteriala, dar crede-ma pe cuvant pe MERITA.


Sa fie asta sensul vietii??? perenul razboi intre femei si barbati???????????????




luni, 3 august 2009

O zi trista

Ieri cineva s-a destainuit ca sambata seara ar fi fost la cel mai trist party din viata lui:
4 baieti si un laptop

Chiar sunt curios ce au putut sa faca :D