marți, 26 aprilie 2011

Inima inimioara

Mi s-a explicat de multe ori ca senzatia de presiune pe care o simt in piept nu se trage de la inima, ci de la un muschi din zona. Jur ca nu pot sa inteleg cum se poate intampla asa ceva cand eu simt ca durerea loveste exact acolo. Poate este un muschi contorsionat sau, poate prea tracasat, care incerca sa-mi transmita un semnal.


Pentru ca nu-i asa, inima e singurul organ care nu doare. Durerea de cap, pe care bine o stim cu totii, o simti din rarunchi de parca cineva te loveste cu ciocanul repetat; cea de ficat te face sa te indoi intr-o parte (eventual dupa o noapte alba cu prea mult alcool); durerile de spate te pot imobiliza si zile intregi (asa ca mai lasa naibii plasele alea si cutiile infernal de grele) si nu mai vorbesc de durerile de picioare, prea umflatele bietele dupa cateva ore pe niste tocuri incredibil de sexy sau de la mersul pe strazile din Bucuresti.


Dar inima, sarmana culegatoare de bucurii si necazuri, nu ne doare niciodata. Poate avea probleme de pompare a sangelui, aritmii, anevrisme, cardiopatii, miocardite, arteroscleroze si cate si mai cate. Insa niciodata nu vei simti o durere acuta, sfasietoare in partea stanga.


Ea e singura care sufera in tacere, singura care nu bate la usa stimulilor si nu deranjeaza cu problemele ei. Si totusi, ar trebui, macar din cand in cand, s-o verifici pentru ca din prea multe cauze sa nu te lase exact cand ai mai mare nevoie de ea; adica in fiecare zi.


Inima nu doare decat la figurat…


moby WHY DOES MY HEART FEEL SO BAD?

Asculta mai multe audio diverse

Niciun comentariu: