luni, 2 august 2010

Evaziune Fiscala??

Romania se afla in perioada de criza, iar lipsa lichiditatilor monetare se simte foarte puternic in mediul privat, cat si in cel bugetar. Tara asta e o tara crizata, premierul e aerian, partidele lupta intre ele pentru banii publici, iar populatia a incept sa lupte si ea prin trafic, prin fata Guvernului pentru cauze numai de ea stiute.

Astfel pe fondul crizei economice, deja incepe sa se creeze bazele unei noi ordini sociale, care nu mai este guvernata pe criterii legislative, ci de alta natura, si care s-ar incadra, fara dubii, intre limitele a ceea ce in prezent legea sanctioneaza, ca de exemplu, traficul de influenta, darea si luarea de mita si nu in ultimul rand evaziunea fiscala, care se stie ca devine infloritoare in vremuri de criza economica. E adevarat, ca spagile sunt la ordinea zilei in Romania, dar eu fac referire la agravarea coruptiei, ce poate ajunge, de exemplu, ca in state precum Pakistanul, unde politistul de la ciurculatie ia spaga fara nicio retinere, si stiti de ce? pentru ca nu i se intampla nimic, deoarece n-are cine sa aplice legea… Si tare mi-e teama ca Romania se indreapta cu pasi repezi in directia asta

Ceea ce ma frapat este clipul urmator, facut la cererea unor Organizatii Non-guvernamentale si nu la cererea Ministerului Economiei si Finantelor, care dupa umila mea parere lupta pentru cresterea evaziunii si nu contra ei, iar raspunsul este dat de noile norme ale Codului Fiscal, care cred ca–s facute de idioti pentru distrugerea economiei, care si asa este la pamant.

Hai ca termin cu lectia de economie politica si imi exprim regretul ca a disparut Silviu Brucan, care avea curajul sa mai zica bucati de adevar.


Vezi mai multe din Muzica, Videoclipuri pe 220.ro

Niciun comentariu: