marți, 1 iulie 2008

New experience

Oameni buni, exista o categorie de furuncule pe fundul societatii noastre care ma enerveaza rau de tot. Dar rau de tot. Chit ca e doar 1 (una) categorie intre multe alte categorii de furuncule - pentru neputinciosi, furunculele sunt bube urate si dureroase. Ei bine, aceaste categorie pe care am ales-o pentru a ma enerva azi este (zgomot de tobe in fundal) Gasca Mioritica Ordinara. NU sunt misogin intr-o proportie mai mare decat cea necesara pentru a supravietui zi de zi, dar uneori gradul de stupiditate depaseste orice reglementare in vigoare si devine periculos pentru psihicul uman. Uneori ma gandesc ca au suferit o mutatie necunoscuta in urma Cernobalului si au doar trei neuroni care formeaza doua sinapse: ce mai e TRUE??Sa purcedem asadar intr-un univers terifiant. Luati-va mastile de gaze, inima in dinti si antidiareicul sub limba, nu va asteapta lucruri usor de digerat.

Eram acum 3 zile in tersa in parc sa ma racoresc cu o bericica si cu o vecina plictisita de toate si care s-a gandit ca cea mai buna modalitate de iesire din starea Valhaliana este aceea de a ma lua prin surprindere.
La 20 ani, imi pune intrebarea: “Ce tip de Superpluslover ti se potriveste?” din sectiunea Teste a unei reviste anonime. Aaaa, Superpluslover??? Ce-i aia un superpluslover? O combinatie intre fizicul lui Adrian Paunescu, sarmul lui Nicolae Guta si inteligenta Nicoletei Luciu? Sintagma aduce a expresii de pe ambalajele produselor chinezesti, daca stiti, din alea cu “First quality OK plus plus product! Very good first super game, 2493573485739458 in 1!”. Ma rog, ca sa va lamuriti de natura intrebarii, citez cu umila durere de dinti:
“Iar te-ai ars. Cavalerul proaspat barbierit si imbibat cu apa de colonie, care-ti vorbea bland si iti dezmierda adesea alunita de sub ureche, s-a dat de trei ori peste cap si s-a transformat intr-un baietas, tepos si asudat, cu o injuratura in varful limbii.
Unde-i visul tau? Unde-i fericirea ta? Totusi, nu dispera. Fa o pauza, gandeste-te bine ce vrei, stabileste-ti clar pretentiile si nu cobori cu nici un chip stacheta. Trebuie sa existe un iubit adevarat si pentru tine, un superpluslover fara cusur. “
O lege a evolutiei spune ca daca esti proasta te arzi. Punct. Daca l-ai intalnit pe Giani pe intuneric la discoteca in Voluntari si era si omu ras ca incepe o noua luna, iar dupa doua zile ti-a facut cunostinta cu adevarata lui epiderma, palma si injuratura, incearca sa intelegi ca asta ti-e destinul. Nu, nu va veni niciodata un barbat atent, inteligent, sarmant si amuzant, pentru ca tu nu esti decat o gasca proasta care cauta intelesul vietii in reviste de doi bani. Punct din nou.
“Esti hotarata? Te-ai saturat sa spui "E dragutel, dar se poate si mai bine"? Te-a pedepsit cineva sa stai cu el? Daca nu, ia taurul de coarne si arunca-l pe usa afara! Pentru ca tie iti trebuie altceva. Daca nu un tip perfect, macar unul langa care sa te simti perfecta. Orice barbat iti pica, e de bine. Pentru ca toti sunt la puterea superplus. Ce daca inca nu i-ai gasit? Macar acum stii ce sa cauti. “
Te rog, incearca sa intelegi, tot langa un mecanic transpirat si care miroase a usturoiul din micii de ieri iti vei petrece viata. Pentru ca mai mult nu meriti. Fat-Frumos ala cu masina si bani si inspiratie si imaginatie vie dupa care tot suspini tu in visele tale umede isi cauta o tipa care stie sa gandeasca singura si cu macar trei grame de individualitate la subrat. Adica NU pe tine. Sau in cel mai bun caz pe tine pentru TREI zile.

Un comentariu:

ShadE spunea...

Cat de trist shi, totushi, kt de adevarat. Ai atins o coarda sensibila, acel punct "de pe j" al unei generatzii de fete crescute "din reviste". Am avut shi eu "placerea" sa citesc dintr'o revista de gen, in kre fetitze de 14 ani puneau intrebari legate de sex shi aveau probleme existentziale "serioase" de genul: "M'am indragostit de proful de desen shi nu shtiu ce sa fac...sunt tare confuzata, va rog ajutatzi'ma!". Shtii tu vb ceea: "Doamne, mare tzi'e gradina, shi multzi mai sar gardul inauntru!". C'est la vie pana la urma shi la coada, nu...?